Amerikai elemzővel egyeztet Orbán és Habony a Fidesz választási kampányáról

Megosztás

A Fidesz a 2017-ben elhunyt és a gyűlöletkampányairól ismert Arthur J. Finkelstein egyik tanítványával, John McLaughlinnal dolgozik együtt – írja a 444.hu. A lap szerint a politikai elemző magyarországi munkájáról keveset tudni, azon túl, hogy a Rogán Antal vezette kampánycsapat nagyban támaszkodik szakértelmére, és sok időt tölt Budapesten.

A 444.hu úgy tudja, hogy McLaughlin a Századvég vezető kutatójával, Fűrész Gáborral és Habony Árpáddal van szorosabb kapcsolatban, de a kampány kezdete óta nem ritkán a miniszterelnökkel is egyeztet. A Századvég az elmúlt években több milliárd forint értékben szerződött közvélemény-kutatásokra. Ezek jelentős része belső felhasználására készül, sosem hozzák nyilvánosságra – írják.

McLaughlin felbukkanása nem meglepetés, mivel Steve Bannon, Donald Trump egykori tanácsadója már 2018 végén arról beszélt, hogy az elemző csinálja majd a közvélemény-kutatásokat Orbánnak helyi emberekkel.

Az elemző megítélése az Egyesült Államokban ellentmondásos, a Republikánus Pártban több kampányban is dolgozott és felsült elemzőként.

Kapcsolódó cikkek